श्री राम आरती-Shree Ram Aarti

॥Shree Ram Aarti॥

॥श्री राम आरती॥

श्री रामचन्द्र कृपालु भजु मन,
हरण भवभय दारुणम्।
नव कंज लोचन, कंज मुखकर,
कंज पद कंजारुणम्॥
श्री राम, श्री राम…

कन्दर्प अगणित अमित छवि,
नव नील नीरद सुन्दरम्।
पट पीत मानहुं तड़ित रूचि-शुचि
नौमि जनक सुतावरम्॥
श्री रामचन्द्र कृपालु…

भजु दीनबंधु दिनेश दानव
दैत्य वंश निकन्दनम्।
रघुनन्द आनन्द कन्द कौशल
चन्द्र दशरथ नन्द्नम्॥
श्री रामचन्द्र कृपालु…

सिर मुकुट कुंडल तिलक चारू
उदारु अंग विभूषणम्।
आजानुभुज शर चाप-धर,
संग्राम जित खरदूषणम्॥
श्री रामचन्द्र कृपालु…

इति वदति तुलसीदास,
शंकर शेष मुनि मन रंजनम्।
मम ह्रदय कंज निवास कुरु,
कामादि खल दल गंजनम्॥
श्री रामचन्द्र कृपालु…


Shree Ram Aarti in English


Shri Ramchandra Kripalu Bhaju Man,
Haran Bhavabhaya Darunam.
Nav Kanj Lochan, Kanj Mukhkar,
Kanj Pad Kanjarunam.
Shri Ram, Shri Ram…

Kandarpa Aganit Amit Chavvi,
Nav Neel Neerad Sundaram.
Pat Peet Manhun Tandit Ruchi-Suchi
Naumi Janak Sutavaram.
Shri Ramchandra Kripalu…

Bhaju Deenbandhu Dinesh Danav
Detya Vansh Nikandanam.
Raghunand Anand Kand Kaushal
Chandra Dashrath Nandnam.
Shri Ramchandra Kripalu…

Seer Mukut Kundal Tilak Charu
Udaru Ang Vibhushanam.
Aajanubhuj shar Chaap-Dhar,
Sangram Jeet Khardushanam.
Shri Ramchandra Kripalu…

Iti Vadati Tulsidas,
Shankar Shesh Muni Man Ranjanam.
Mamm Hriday Kanj Nivas Kuru,
Kamadi Khal Dal Ganjanam.
Shri Ramchandra Kripalu…


श्री राम चालीसा || मेरी झोपड़ी के भाग आज जाग जाएंगे राम आएंगे || श्री गोवर्धन महाराज की आरती

भक्ति ज्ञान (BhaktiGyan.com) में आपका स्वागत है! यहाँ हम आपको भक्ति के अभ्यास के माध्यम से अपनी आध्यात्मिक यात्रा को समझने और उसे गहरा करने के लिए एक प्रिय स्थान प्रदान करते हैं। हमारा मंच आपके आध्यात्मिक विकास और समझ के लिए आरती, चालीसा, भजन, कथा, मंत्र और अष्टोत्तर शतनामावली जैसे विभिन्न संसाधन प्रदान करता है।

Leave a Comment

hacklink matbet matbet giriş matbet güncel giriş pusulabet pusulabet giriş pusulabet güncel giriş tempobet giriş tempobet güncel giriş bets10 bets10 giriş bets10 güncel giriş jojobet jojobet jojobet giriş jojobet güncel jojobet güncel giriş cratosroyalbet cratosroyalbet giriş cratosroyalbet güncel giriş jojobet jojobet giriş jojobet güncel giriş